Idag: osignad industrimetall från Trollhättan och Vänersborg med ambition och kunnande.
Hex - "Hex"
(Egen produktion) § § §
Publicerad
2012-08-15

Från Trollhättan och Vänersborg tar industrimetalkvintetten Hex sina första steg ut i världen i form av en elva minuter lång trespårspromo. För att endast ha existerat som band sedan oktober 2011 har de tagit sig förvånansvärt långt, åtminstone att döma av att de faktiskt skriver i promotionmaterialet att fullängdsdebuten redan är färdiginspelad.

Ett synthigt intro värdigt Covenant eller Statemachine pockar på uppmärksamhet och övergår snabt och faktiskt ganska oväntat i någon form av Marilyn Manson-minnande marschtaktfast electrometal. Redan i denna inledande ”Succubus” visar Hex prov på både ambition och ett kunnande att backa upp den med, och det är inte utan att jag faktiskt blir nyfiken på nämnda fullängdsalbum. Fram tills ungefär två minuter och tjugo sekunder in i låten då ett gitarrsolo á la glamrock 1987 tar vid, alltså.

Den därpå följande ”Voodoo girl” tar avstamp i något nästan bluesigt och får åtminstone mig att tänka på White/Rob Zombie. Av bandfotot att döma sysslar inte Hex med någon som helst form av teatralisk chockrock, men musikaliskt drar de desto mer åt den scenens förebilder, och hade det inte varit för att jag hyser en stark motvilja mot gitarrsolon (japp, sådana återfinns i samtliga kompositioner) hade jag inte alls varit främmande från att tilldela detta första livstecken vårt näst högsta betyg.

I promotionmaterialet återfinns en uppmaning att potentiella skivbolag inte ska tveka att kontakta bandet om intresse för utgivning finns, och kommer Hex bara förbi den rent logistiska spärren och faktiskt får ut sin musik i större skala bör det här kunna gå ordentligt långt. Särskilt med tanke på hur få konkurrenter genren faktiskt erbjuder nu för tiden.