De skånska föredömena Soilwork är för närvarande i full färd med att spela in sin nästa fullängdare, som fått titeln "The panic broadcast". Som enda publikation i Sverige presenterar Slavestate idag första delen av en studioblogg, författad av trummisen Dirk Verbeuren.
SOILWORK – inspelning av “The panic broadcast” – del 1
Av Dirk Verbeuren (trummor)
29 januari 2010


Att vara fast i en snöstorm känns rätt så passande när man är i färd med att spela in en riktig virvelvind till album… Eller kanske är det bara min halvfilosofiska synpunkt, men poängen med resonemanget är följande: vi är fast här i Asheville, NC med en avstängd flygplats och endast två låtar kvar att spela in.


Med ”vi” menar jag gitarristen/producenten Peter Wichers, producenten/mixaren Jens Bogren, studioteknikern Tommy Terrebone, undertecknad och min fru Hannah som dokumenterar en del av våra tokiga upptåg i studion. Echo Mountain Studios är stationerade i vad som en gång varit en kyrka, med vackra, rymliga rum som ger ett naturligt trumljud vars like jag aldrig upplevt tidigare. En perfekt start för vad vi tänker oss skall komma att bli vår bästa produktion hittills; gamle Jesus i glasmålningarna här håller med!


Men för att komma till saken: de flesta av er undrar förmodligen hur detta Soilworks opus nummer åtta kommer att låta. Nå, från det mörkaste och mest doomiga stycke till den mest extrema låt vi någonsin skrivit, och allt däremellan, ”The panic broadcast” tillför definitivt tillräckligt många nya element för att hålla saker och ting spännande! Peter, Sylvain och Speed höjde verkligen ribban när de skrev det här materialet och fans av varje Soilwork-period bör finna något som passar deras smak. Det är tveklöst ett intensivt och tekniskt vidunder när det kommer till trummorna – jag har verkligen pressat fram gränserna den här gången!


Hur som helst, vi befinner oss i början av en två månader lång inspelningsresa och pusselbitarna har först nu börjat falla på plats. Men den generella upprymdheten efter att ha lyssnat på dessa rå-inspelningar säger redan väldigt mycket om de goda tider som vi har framför oss! Om vi lyckas få ett flyg hem, vill säga.
(Översättning från engelska: Maria van der Lee)

Bild: Hannah Verbeuren