De skånska föredömena Soilwork är för närvarande i full färd med att spela in sin nästa fullängdare, som fått titeln "The panic broadcast". Som enda publikation i Sverige presenterar Slavestate idag andra delen av en studioblogg, författad av sångaren Björn "Speed" Strid.
Hallå där!


Det har varit en intensiv start på den här inspelningen. Vi tog ett fast grepp om låtarna och nu håller vi på att spela in kompgitarrer. Soundet är fantastiskt, mer köttigt än någonsin tidigare. Vi har lite mer dist men dödlig precision. Som ni har förstått så har Dirk redan bankat in trummorna och jag måste säga att det är hans i särklass bästa prestation hittills, fullkomligt häpnadsväckande. Jag har koncentrerat mig på att skriva klart texterna, jag har mycket att berätta och få utlopp för den här gången. Det har kommit att bli väldigt personligt men det har också varit förlösande att plocka fram sådant som funnits i mitt huvud under två år, två år som förmodligen varit de svåraste i mitt liv. För att nämna ett par låttitlar: "The thrill", "Late for the kill, early for the slaughter", "The Akuma afterglow", "Let this river flow", "Where angels fear to tread", "2 lives worth of reckoning"... Mina damer och herrar,det kommer bli intensivt.


Som vi har skrivit om tidigare, så spelas detta monster in i Mooresville, North Carolina. Det är en stor förändring jämfört med våra tidigare skivinspelningar. Istället för att vara instängda i en källare i vår hemstad i fem månader har vi nu ett enormt hus till vårt förfogande, med så mycket utrymme att jag i princip gått vilse ett par gånger (jag är säker på att Flink också gjort det).


Att Peter står för inspelning och produktion gör verkligen att det känns familjärt. Ibland glömmer jag av att det är en inspelning vi håller på med, det är ett gäng polare som hyr ett hus och har kul med musik. Jag har saknat den känslan. Ingen press, bara skoj och väldigt stimulerande.


Sven är instängd i sitt sovrum, där har också har sitt keyboard-imperium. Han har verkligen tagit fram intressanta arrangemang. Flink är väldigt hemlighetsfull, som vanligt, men han har utan tvekan ett par ess i rockärmen. Det här blir bara bättre och bättre, jag ser verkligen fram emot lägga sång på detta. Hörs snart igen!Tack och hej från Soilwork!
Första delen av Soilworks studioblogg finner du här.


(Översättning från engelska: Maria van der Lee)