De skånska föredömena Soilwork är för närvarande i full färd med att mastra sin nya fullängdare, som fått titeln "The panic broadcast". Som enda publikation i Sverige presenterar Slavestate idag den avslutande delen av en studioblogg, författad av sångaren Björn "Speed" Strid.
Hejsan!

Här är jag nu, tillbaka i min tonårslya i Sverige. Jag ligger i min gamla säng och lyssnar på ”The panic broadcast”. Nyss pratade jag med Peter i telefon och jag kunde inte låta bli att tänka tillbaka på när vi startade bandet, känslan av att få mastern i händerna och den kick det gav oss. Vi kunde inte sluta prata i telefon om det. Så, är jag lite nostalgisk här? Det kan du hoppa upp och sätta dig på att jag är. Det var LÄNGE sedan jag fick en sådan kick av att lyssna på ett Soilwork-album. Igår var jag ute två timmar och promenerade i regnet och funderade över låtordningen, och jag brydde mig inte det minsta om att jag blev genomvåt.


Idag ska skivan mastras hos Sterling Sound i New York, jag är spänd på att höra resultatet. Att lyssna på den här plattan är som att bli känslomässigt överkörd av en truck bara för att dras upp i sista sekunden av en euforisk känsla som leder dig in i en känsla av lugn. Det låter lite pretentiöst, inte sant? Det är det också, men det är sant. Jag tycker att Jens Bogren, som har mixat albumet, har gjort ett strålande jobb vad gäller att få alla detaljer att framträda. Jag känner att det är väldigt viktigt, eftersom det finns så många element i vår musik som skapar det där unika uttrycket.


Det har varit en lång resa och jag har gått igenom den tuffaste tiden i mitt liv, men jag kan inte beskriva hur mycket den här skivan lyfter mig. Den ger mig mycket vägledning just nu. Jag hoppas att den kommer att ge er samma känsla. Låtlistan för albumet följer här nedanför, mycket nöje!Tack och hej,

SpeedTracklist "The panic broadcast":


1. Late for the kill, early for the slaughter
2. 2 lives worth of reckoning
3. The Thrill
4. Deliverance is mine
5. Night Comes Clean
6. King of the threshold
7. Let this river flow
8. Epitome
9. The Akuma Afterglow
10. Enter dog of Pavlov


(Översättning från engelska: Maria van der Lee)


Första delen av Soilworks studioblogg: http://www.slavestate.se/?c=1687
Andra delen av Solworks studioblogg: http://www.slavestate.se/?c=1714
Tredje delen av Soilworks studioblogg: http://www.slavestate.se/?c=1731
Fjärde delen av Soilworks studioblogg: http://www.slavestate.se/?c=1740
Femte delen av Soilworks studioblogg: http://www.slavestate.se/?c=1755

Bild: Hannah Verbeuren