Topb
Förra fredagen kom Singapores grindtrio Wormrot ut med ett efterlängtad album, söndagen efter gästade de Söndagsvideon och idag bjuder vi på en fräsig recension signerad Larsa Carlsson.
Wormrot - "HISS"
(Earache) § § § § §
Publicerad
2022-07-16

 

Väntan har varit lång och påfrestande. Sex år sedan mästerverket ”Voices” är Singapores främsta musikskatt tillbaka för att sätta nya musikhistoriska avtryck.
 

Wormrot är såväl 2016 som 2022 en intensiv kärleksakt mellan rättrogen grindcore/power violence och vågat nytänkande. Vijesh Gariwala har svänget och trycket i handlederna trots den sinnessjuka hastigheten. Nurrasyid ”Rasyid” Juraimi förflyttar låtarna fram och tillbaka mellan slamriga riff och lite mer melodiska passager utan att det känns det minsta överdrivet. Tredje guldklimpen i sättningen är sångaren Arif Suhaimi, vars blotta närvaro höjer låtarna till höjder som tills denna dag inte fanns.
 

Dessvärre är ”HISS” sista plattan med Arif, som tillsammans med sin hustru (bandet manager) har valt att stämpla ut för gott för att koncentrera sig på familjelivet. Ett oerhört tråkigt beslut som borde kunna prövas i domstol men å andra sidan är de 33 minuterna som bjuds ett aktningsvärt bokslut inför kommande äventyr för bandet. Plattans tjugoen spår är ”The shape of punk to come” i grindtappning. På klassiska etiketten Earache dessutom, bara en sådan sak!

 

 

 

https://wormrot.bandcamp.com/

 

 

Söndagsvideon med Wormrot: http://www.slavestate.se/?e=5301

 

 

Lyssna på låten "Behind closed doors", hämtad från albumet "HISS".