Topb
Ett halvår efter debuten är Repeat återigen aktuella med en fulländare. Den här gången med det talande namnet ”Rat race”. Hampus Henningsson har tyckt till i dagens recension.
Repeat - "Rat race"
(TH Records) § §
Publicerad
2024-06-22

 

”Rat race” är det senaste släppet från Stockholmsbaserade Malmö-trion Repeat. Från deras presskit kan man läsa att ”albumet rör sig i gränslandet mellan stonerrock, punk och post-hardcore”. Nio låtar klockar in på hela 18 minuter vilket inte känns så stoner om du frågar mig, men låt gå. ”Man on the moon” river igång plattan och genast börjar handen trumma på låret. Fantasin tar en med bort till en, lite för svettig, lokal där tonerna dras åt Per Stålbergs ”Division of Laura Lee”-håll och det är här jag börjar tappa tråden helt.

 

Begreppet stoner verkar vara lika vitt som det är brett och används som ett sätt att komma in i någon form av uppstigande scen. Att navigera sig i subgenredjungeln kan vara nog så svårt, men i det här fallet är det inte till bandets fördel. Låt oss kalla det vad det är. Punkrock. Välgjord sådan dessutom: Tydliga refränger, skön puls och lagom skitigt sound.

 

Vore det inte för den breda tituleringen hade det kunna kommit fram en gedigen dissekering av låtstrukturer, beröm för modet att låta sången vara ganska lågmäld jämfört med musiken och att energin är lite lagom hög sådär, men istället får Repeat ta smällen för min irritation och förvirring. Räcker det med lite fuzzblandad dist på gitarren för det ska kallas stonerrock? Är det det här min recension ska handla om? Så kanske är fallet och med det sagt fortsätter jag att fantisera mig bort till ett ”högoktanigt” livegig med Repeat. Där känns det som att låtarna kommer till sin rätt. För vem gillar inte att trängas i en lite för svettig lokal?

 

 

Repeat Linktree.

 

 

Se videon till "Not enough", hämtad från albumet "Rat race".